Asset-2@2x.png

Webinare de dezvoltare personală

Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră din UVT facilitează și o serie de webinare adresate elevilor din întreaga țară, în cadrul unui program constituit special pentru a le oferi acestora sprijin în procesul decizional cu privire la continuarea studiilor în urma absolvirii studiilor liceale.

Atelierele desfășurate în cadrul acestui program abordează tematici precum: 

  • Secretul unei vieți împlinite / 13 martie 2024, ora 15:00

 În cadrul acestui webinar vom discuta despre câteva aspecte care vă pot ghida în viață, având astfel șansa să vă construiți propria busolă care să vă indice împlinirea. Evident, această busolă trebuie individualizată, motiv pentru care prin parcurgerea acestui webinar ne dorim să puteți debloca răspunsurile care deja se află în voi. Vă așteptăm cu drag!

  • O călătorie către sine  /  20 martie 2024, ora 15:00

 Prin acest webinar ne propunem să pornim într-o călătorie către sinele nostru. Scopul acestei călătorii este de a afla cine suntem cu adevărat, care ne sunt interesele, valorile, precum și punctele forte. Dorim să acordăm atenție în egală măsură și aspectelor pe care dorim să le dezvoltăm pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Dacă v-am făcut curioși, vă așteptăm la webinar!

  • Cum să treci peste lipsa de motivație? /  27 martie 2024, ora 15:00

 Cum poți să îți realizezi obiectivele de învățare atunci când te simți nemotivat, atunci când procrastinezi sau ești preocupat cu alte detalii din viața ta? În cadrul acestui webinar o să abordăm strategiile care îți permit să atingi un nivel optim de productivitate și cum poți să operaționalizezi scopurile academice, indiferent de obstacolele care îți apar în cale.

  • Care este motorul în procesul decizional al carierei mele? / 3 aprilie 2024, ora 15:00

Decizia în carieră este un proces care se desfășoară în timp și care presupune alegerea unei alternative de carieră din cele disponibile la un moment dat. Alegerea efectivă are în spate mai multe etape pe care ar fi indicat să le parcurgă fiecare persoană care este interesată să ia o decizie potrivită pentru sine, care să ducă ulterior la niveluri crescute de satisfacție în muncă, dar și în viața personală. 

Probabil ai început deja să te gândești sau ai fost întrebat „Ce faci după finalizarea liceului?” sau probabil ai luat deja o hotărâre. Indiferent de situație, te așteptăm la webinar pentru a explora pe ce anume putem să ne bazăm atunci când vrem să facem o alegere potrivită nouă.

  • Cum să te împrietenești cu emoțiile tale? /  10 aprilie 2024, ora 15:00

 Prin acest webinar ne propunem să vă arătăm lumea colorată a emoțiilor, cu accent pe modalitatea în care putem să „ne împrietenim” cu ele, chiar și cu cele inconfortabile. 

  • Timpul: inamic sau prieten? / 17 aprilie 2024, ora 15:00

 Prin acest webinar ne propunem să vă sprijinim să deveniți mai eficienți și mai productivi, prin dezvoltarea unui set de obiceiuri, aptitudini, sisteme și principii utile pentru a gestiona eficient timpul petrecut pentru îndeplinirea activităților din viața voastră de zi cu zi.

  • În era digitală, merită să vin fizic la universitate? / 24 aprilie 2024, ora 15:00

 Prin acest webinar ne propunem să invităm elevii la o dezbatere cu scopul de a răspunde la întrebarea: „Ce este mai util pentru cariera mea: cursuri online sau campusul universitar?”. Pornind de la acest punct de discuție, vom încerca să privim educația din mai multe unghiuri.

  • Alegerea programului de studii potrivit /  8 mai 2024, ora 15:00 / 10 iulie 2024, ora 15:00

Prin acest webinar dorim să venim în sprijinul vostru în procesul de identificare a programelor de studii universitare potrivite atât valorilor și intereselor voastre profesionale, cât și tipului de personalitate pe care îl aveți, dar și să construim împreună pașii decizionali necesari pentru o alegere asumată și informată.

Pentru a participa la acest program, elevii sunt invitați să completeze următorul FORMULAR DE ÎNSCRIERE, unde pot indica temele de interes.

De asemenea, elevii pot solicita ședințe individuale de consiliere în carieră prin completarea ACESTUI FORMULAR sau pot utiliza platforma de testare psiho-vocațională YTM

Participarea la toate activitățile oferite de CCOC-UVT studenților sau elevilor este gratuită.

Pentru alte informații despre activitățile CCOC-UVT îți stăm la dispoziție la adresa de e-mail ccoc@e-uvt.ro.